Π ί
τ σ ε ς
Νόστιμες και τραγανές, μπορεί να είναι σνακ, μεζεδάκι ή κύριο πιάτο. Οι έτοιμες
είναι καλές, οι σπιτίσιες όμως ακόμη καλύτερες !
ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ
Υλικά:
?
300 γρ. άψητη ζύμη ψωμιού
?
600 γρ. ώριμες ντομάτες
?
18 μύδια, κατεψυγμένα (χωρίς
όστρακο)
?
6 μεγάλες, ροζ γαρίδες,
ξεπαγωμένες
?
60 γρ. μικρές γαριδούλες,
ξεπαγωμένες
?
6 μικρά καλαμαράκια, καθαρισμένα και τεμαχισμένα
?
1 κρεμμύδι
?
2 σκελίδες σκόρδο
?
1 κουταλιά ρίγανη
?
1 κρασοπότηρο λευκό, ξηρό
κρασί
?
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
?
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
a
Περιχύνετε τα μύδια με το κρασί και
τα’ αφήνετε να ξεπαγώσουν. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι
και τα σκόρδα. Ζεματάτε τις ντομάτες, τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό και τις
ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε στη μέση, τις ζουλάτε για να βγουν τα όσπρια και τις
ψιλοκόβετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτετε το 1
σκόρδο, τις ντομάτες και το ντοματοπελτέ. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε την σάλτσα
να σιγοψηθεί μέχρι να πήξει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240οC. Στραγγίζεται
τα μύδια και κρατάτε το κρασί τους.
Ζεσταίνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι και σοτάρετε
σε δυνατή φωτιά τα καλαμαράκια για 1 λεπτό. Τα πιπερώνετε, τα περιχύνετε με
κρασί των μυδιών και λίγο νεράκι και τ’ αφήνετε να σιγοψηθούν, μέχρι να
μαλακώσουν. Τα αναμιγνύετε με τη σάλτσα ντομάτας και τις γαριδούλες.
Απλώνετε τη ζύμη σ’ ένα λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου 28 περίπου εκ. Τη γεμίζετε με
τη σάλτσα ντομάτας, τα καλαμαράκια και τις γαριδούλες και πασπαλίζετε με τη
ρίγανη και το υπόλοιπο σκόρδο. Μοιράζετε πάνω αρμονικά τις μεγάλες γαρίδες και
τα μύδια, τη ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνετε στο φούρνο για 15 – 20
λεπτά. |