Αρχική Σελίδα

Αναζήτηση

Επικοινωνία
 

Κατηγορίες

 

 Συνεντεύξεις

 Editorial

 Μαγειρική

 Συμβουλές Ομορφιάς

 Υγεία - Fitness

 Μόδα

 Γάμος

 Προτάσεις

 Χιούμορ

 

Τελευταία Άρθρα

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Παιδική παχυσαρκία

Φρούτα του καλοκαιριού και οι θετικές επιδράσεις τους

Συνέντευξη : Ροφαέλα Έλενα

Πώς να διαμορφώσετε τον κήπο σας.

Επανάσταση στους σκελετούς γυαλιών

Στόχος…..ένα φυσιολογικό αδυνάτισμα…!

www.gamosxanthi.gr - Προτάσεις για ένα ονειρεμένο γάμο από το πρώτο site στοχευμένο ειδικά για μελλόνυμφους.

Τα οφέλη από τη συστηματική καθημερινή σωματική άσκηση.

Συνέντευξη : Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου «Οι γυναίκες πρέπει να τολμούν»

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΤΙΑΤ ΚΕΜΠΑΠ. Τώρα που η πολίτικη κουζίνα είναι επίκαιρη σας προτείνουμε ένα πιάτο που μυρίζει Ανατολή.

Μικρά Μυστικά της κουζίνας που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

ΜΠΙΣΚΟΤΑ (SHORTBREAD)

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Π ί τ σ ε ς

Νόστιμες και τραγανές, μπορεί να είναι σνακ, μεζεδάκι ή κύριο πιάτο. Οι έτοιμες είναι καλές, οι σπιτίσιες όμως ακόμη καλύτερες !

  

ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ

Υλικά:

?     300 γρ. άψητη ζύμη ψωμιού

?     600 γρ. ώριμες ντομάτες

?     18 μύδια, κατεψυγμένα (χωρίς όστρακο)

?     6 μεγάλες, ροζ γαρίδες, ξεπαγωμένες

?     60 γρ. μικρές γαριδούλες, ξεπαγωμένες

?     6 μικρά καλαμαράκια, καθαρισμένα και τεμαχισμένα

?     1 κρεμμύδι

?     2 σκελίδες σκόρδο

?     1 κουταλιά ρίγανη

?     1 κρασοπότηρο λευκό, ξηρό κρασί

?     1 κουταλιά ντοματοπελτέ

?     ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

 

Εκτέλεση:

a Περιχύνετε τα μύδια με το κρασί και τα’ αφήνετε να ξεπαγώσουν. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Ζεματάτε τις ντομάτες, τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε στη μέση, τις ζουλάτε για να βγουν τα όσπρια και τις ψιλοκόβετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτετε το 1 σκόρδο, τις ντομάτες και το ντοματοπελτέ. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε την σάλτσα να σιγοψηθεί μέχρι να πήξει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240οC. Στραγγίζεται τα μύδια και κρατάτε το κρασί τους.

Ζεσταίνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα καλαμαράκια για 1 λεπτό. Τα πιπερώνετε, τα περιχύνετε με κρασί των μυδιών και λίγο νεράκι και τ’ αφήνετε να σιγοψηθούν, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αναμιγνύετε με τη σάλτσα ντομάτας και τις γαριδούλες.

Απλώνετε τη ζύμη σ’ ένα λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου 28 περίπου εκ. Τη γεμίζετε με τη σάλτσα ντομάτας, τα καλαμαράκια και τις γαριδούλες και πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το υπόλοιπο σκόρδο. Μοιράζετε πάνω αρμονικά τις μεγάλες γαρίδες και τα μύδια, τη ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνετε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά.

 

 

Κατασκευή & Υποστήριξη