Κρέμα Καραμέλα
Υλικά:
æ
4 κουταλιές έτοιμη σος καραμέλα (caramel sause)
æ 1 ¼ φλιτζανιού (300 γρ.) γάλα εβαπορέ light
æ 3 αυγά + 1 κρόκο
æ ½ φλιτζάνι ζάχαρη
æ 1 κουταλάκι βανίλια
æ βούτυρο
Εκτέλεση:
Βουτυρώνετε καλά 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη και ρίχνετε στο καθένα 1 κουταλιά
έτοιμη σος καραμέλα. Αδειάζετε το γάλα σε ένα βάζο νερού και το ζεσταίνετε στο
φούρνο μικροκυμάτων, σε μάξιμουμ δύναμη, για 1 λεπτό. Χτυπάτε τα αυγά, τον κρόκο
με τη ζάχαρη και προσθέτετε τμηματικά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος, προσθέτετε τη βανίλια. Μοιράζετε το μίγμα στα 4 σκεύη, πάνω από την
καραμέλα.
Ψήνετε τις κρέμες (όλες μαζί) για 9 περίπου
λεπτά, ξεσκέπαστες, σε χαμηλή δύναμη (defrost), μέχρι να πήξουν. Τις αφήνετε να
κρυώσουν, τις βάζετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα και τις σερβίρετε
αναποδογυρίζοντας τες σε ατομικά πιάτα. |