Ιρλανδέζικο Αρνάκι
Υλικά:
750
γραμμ. άπαχες αρνίσιες μπριζόλες
500 γραμμ. πατάτες, ξεφλουδισμένες
250 γραμμ. κρεμμύδια
250 γραμμ. πράσα
250 γραμμ. μικρά καρότα
1 κουταλάκι θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές μαϊντανό
Εκτέλεση:
Κόψτε το αρνί, τις πατάτες και τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια. Βάλτε το αρνί σε καυτή κατσαρόλα (με λίγες σταγόνες λάδι) και αφήστε το να ροδίσει λίγο. Μισοσκεπάστε το με νερό και σιγοβράστε το για λίγη ½ ώρα.
Προσθέστε όλα τα υλικά (εκτός του μαϊντανό) και σιγοβράστε για 50- 60 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό εάν χρειάζεται. Όταν οι πατάτες έχουν δέσει, χωρίς να έχουν λιώσει, προσθέστε το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
|