ΜΠΙΣΚΟΤΑ (SHORTBREAD)
Λιώνουν στο
στόμα. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγα
αλεσμένα
καρύδια ή αμύγδαλα εάν θέλετε.
Υλικά:
?
? φλιτζανιού (179 γρ.) ανάλατο
βούτυρο
?
1 φλιτζάνα ζάχαρη άχνη
?
1 ½ φλιτζάνα αλεύρι
?
? φλιτζανιού κορνφλάουρ
?
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
a
Κόψτε το πολύ κρύο βούτυρο σε μικρούς
κύβους. Αναμίξτε τα υπόλοιπα υλικά σε πολυμίξερ. Προσθέστε το βούτυρο και
αναμίξτε για 2-3 δευτερόλεπτα μόνο- μόλις για να δέσουν τα υλικά χωρίς να
ζυμωθούν. Βάλτε τη ζύμη σε ένα μικρό τετράγωνο ταψί και πιέστε τη να απλωθεί
παντού. Τρυπήστε την παντού με πιρούνι. Ψήστε τη σε χαμηλό φούρνο (περίπου 150οC
– 155οC) για 40 λεπτά. Θέλετε να ψηθεί καλά χωρίς να ροδίσει; Κόψτε σε
τετραγωνάκια καθώς είναι ακόμα λίγο ζεστά. Όταν κρυώσουν, βγάλτε τα προσεκτικά
από το ταψί. |