Αρχική Σελίδα

Αναζήτηση

Επικοινωνία
 

Κατηγορίες

 

 Συνεντεύξεις

 Editorial

 Μαγειρική

 Συμβουλές Ομορφιάς

 Υγεία - Fitness

 Μόδα

 Γάμος

 Προτάσεις

 Χιούμορ

 

Τελευταία Άρθρα

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Παιδική παχυσαρκία

Φρούτα του καλοκαιριού και οι θετικές επιδράσεις τους

Συνέντευξη : Ροφαέλα Έλενα

Πώς να διαμορφώσετε τον κήπο σας.

Επανάσταση στους σκελετούς γυαλιών

Στόχος…..ένα φυσιολογικό αδυνάτισμα…!

www.gamosxanthi.gr - Προτάσεις για ένα ονειρεμένο γάμο από το πρώτο site στοχευμένο ειδικά για μελλόνυμφους.

Τα οφέλη από τη συστηματική καθημερινή σωματική άσκηση.

Συνέντευξη : Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου «Οι γυναίκες πρέπει να τολμούν»

Γάμος

10 συμβουλές πριν το γάμο

Βήμα - βήμα τι πρέπει να κάνετε

Αρραβώνας: Καθιερωμένο έθιμο πριν το γάμο

Έθιμα: Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι

Ημερομηνίες κατά τις οποίες η εκκλησία δεν τελεί το μυστήριο του γάμου

Γάμος

Αρραβώνας

Έθιμο καθιερωμένο λίγο πριν την τελική πορεία του ζευγαριού, το γάμο!

 

Ο αρραβώνας έχει σαν σκοπό την γνωριμία των δυο οικογενειών. Αν και σαν θεσμός τείνει να εξαφανιστεί, παραμένει ως έθιμο και είναι, βέβαια, μια καλή ευκαιρία για γλέντι!

Είτε απλώς σας αρέσει να κρατάτε τις παραδόσεις, είτε το κάνετε για χάρη των γονέων σας, είτε το θεωρείτε αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας προς το γάμο, ο αρραβώνας έχει και αυτός τους κανόνες του.

Καταρχήν, στον αρραβώνα παραβρίσκονται τουλάχιστον όλοι οι συγγενείς πρώτου βαθμού και από τις δυο οικογένειες και ο κουμπάρος. Καθώς ο αριθμός των καλεσμένων είναι σχετικά μικρός, παραδοσιακά ο αρραβώνας γίνεται στο σπίτι της νύφης, ή σε κάποιο κέντρο ή εστιατόριο.

Εάν ο αρραβώνας γίνει στο σπίτι, εκτός από τα στρωμένα τραπέζια για το φαγοπότι που θα ακολουθήσει, σε περίοπτη θέση βάζετε ένα τραπεζάκι στρωμένο με λευκό τραπεζομάντιλο, επάνω ακουμπάτε ένα δίσκο με κουφέτα και ένα εικόνισμα. Όταν φτάσει ο γαμπρός, θα ακουμπήσει στο δίσκο το κουτάκι με τις βέρες.

Όταν καταφτάσουν όλοι οι καλεσμένοι, ο κουμπάρος περνά τις βέρες στους μελλόνυμφους στον παράμεσο τους αριστερού χεριού. Η ευλογία της εκκλησίας δεν είναι απαραίτητη στον αρραβώνα, αλλά προαιρετική. Τέλος, οι συγγενείς του γαμπρού δίνουν στη νύφη για δώρα κοσμήματα από χρυσό.

Εάν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε μπομπονιέρες και να τις μοιράσετε συμβολικά στους συγγενείς σας. Συνήθως αυτές περιλαμβάνουν κάποιο αναμνηστικό με τα αρχικά των μελλονύμφων, π.χ. ένα κεραμικό, ένα λουλούδι ή ασημένιο κουτάκι.

Μετά τον αρραβώνα αρχίζουν τα τηλέφωνα … και μαζί ένας γολγοθάς ερωτήσεων! Ορίσατε ημερομηνία; Ποιοι είναι οι κουμπάροι; Πως σου φέρθηκε η πεθερά; Και… και… και…!

Και ξαφνικά σας πιάνει πανικός , πως θα ετοιμάσω το γάμο μου; Τι νυφικό θα βάλω; Πως θα κάνω τα μαλλιά μου; Γλέντι τρικούβερτο ή δεξίωση με catering;

Μην αγχώνεστε! Απολαύστε την γλυκιά περίοδο του αρραβώνα και σιγά σιγά ακολουθώντας τις προτάσεις μας θα οδηγηθείτε στη μεγάλη μέρα, χωρίς να το καταλάβετε, χωρίς άγχος, χωρίς πίεση και προπάντων χωρίς να παραλείψετε το παραμικρό.

Συγχαρητήρια !!!! Και η ώρα η καλή !!!

 

 

Κατασκευή & Υποστήριξη