Μ Π
Ι Σ Κ Ο Τ Α
Μμμμ… Λιώνουν στο στόμα !
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
Υλικά:
?
1 φλιτζάνα (227 γρ.) βούτυρο
ανάλατο
?
1 φλιτζάνα μαύρη ζάχαρη
?
1
φλιτζάνα ζάχαρη
?
2 αυγά
?
λίγη βανίλια
?
1 κουταλιά κονιάκ
?
2 φλιτζάνες αλεύρι
?
2 φλιτζάνες βρώμη
?
1 κουταλάκι σόδα
?
1 φλιτζάνα καρύδια ή αμύγδαλα
χοντροκομμένα
?
2 φλιτζάνες κομματάκια
σοκολατάκια κουβερτούρα
Εκτέλεση:
a
Χτυπήστε το βούτυρο με τις
ζάχαρες να αφρατέψουν, προσθέτοντας τα αυγά ένα – ένα. Προσθέστε τη βανίλια και
το κονιάκ. Προσθέστε το αλεύρι, τη βρώμη και τη σόδα. Τέλος, αναμίξτε μέσα τα
καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας. Ρίξτε μικρά μπαλάκια από το μείγμα σε
λαμαρίνες, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους για να απλώσουν. Ψήστε τα στους 175οC
για 10 – 12 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς. Αφήστε στις λαμαρίνες για 2-3
λεπτά για να σφίξουν πριν τα βάλετε σε πιατέλα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. |