Αρχική Σελίδα

Αναζήτηση

Επικοινωνία
 

Κατηγορίες

 

 Συνεντεύξεις

 Editorial

 Μαγειρική

 Συμβουλές Ομορφιάς

 Υγεία - Fitness

 Μόδα

 Γάμος

 Προτάσεις

 Χιούμορ

 

Τελευταία Άρθρα

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Παιδική παχυσαρκία

Φρούτα του καλοκαιριού και οι θετικές επιδράσεις τους

Συνέντευξη : Ροφαέλα Έλενα

Πώς να διαμορφώσετε τον κήπο σας.

Επανάσταση στους σκελετούς γυαλιών

Στόχος…..ένα φυσιολογικό αδυνάτισμα…!

www.gamosxanthi.gr - Προτάσεις για ένα ονειρεμένο γάμο από το πρώτο site στοχευμένο ειδικά για μελλόνυμφους.

Τα οφέλη από τη συστηματική καθημερινή σωματική άσκηση.

Συνέντευξη : Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου «Οι γυναίκες πρέπει να τολμούν»

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΤΙΑΤ ΚΕΜΠΑΠ. Τώρα που η πολίτικη κουζίνα είναι επίκαιρη σας προτείνουμε ένα πιάτο που μυρίζει Ανατολή.

Μικρά Μυστικά της κουζίνας που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

ΜΠΙΣΚΟΤΑ (SHORTBREAD)

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

  Μεσογειακή σαλάτα 

με κους- κους και χαλούμι

 

Υλικά:
1 κούπα κους κους
3 κουταλιές λάδι
2 ½ κούπες νερό βραστό
1 κρεμμύδι σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ κούπα φετάκια από πράσινες και μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό
½ κουταλάκι τριμμένη φρέσκια ρίγανη
2 κουταλιές κάπαρη 
2 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
250 γρ. τυρί χαλούμι σε φέτες
300 γρ. ντοματάκια φρέσκα κομμένα σε κύβους
4 κουταλιές λάδι χτυπημένο με 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
 

Εκτέλεση:

  Βάλτε το κους κους σε μικρή κατσαρόλα, ραντίστε το με 1 κουταλιά λάδι, αλατοπιπερώστε το και ρίξτε το καυτό νερό. Καλύψτε κι αφήστε το να σταθεί, ώσπου να το απορροφήσει. 

 

Σ’ ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο υπόλοιπο λάδι, ώσπου να ροδίσει ελαφρά. Προσθέστε τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1 με 2 λεπτά ακόμη. Ρίξτε κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά το κους κους, το δυόσμο, τη ρίγανη και τη κάπαρη. Κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά.

 

 Κλείστε τις φέτες πιπεριάς, το χαλούμι και τα ντοματάκια σε σχάρα, αλείψτε τα με λίγο λάδι και ψήστε τα στο γκριλ ή στα κάρβουνα. Μοιράστε το κους κους σε τέσσερα πιάτα και καλύψτε το με τα ψητά λαχανικά και το τυρί. Περιχύστε το με το λαδολέμονο και σερβιρίστε το, όσο το χαλούμι είναι ακόμη ζεστό.

 

 

Κατασκευή & Υποστήριξη