Μεσογειακή σαλάτα
με κους- κους και χαλούμι
Υλικά:
1 κούπα κους κους
3 κουταλιές λάδι
2 ½ κούπες νερό βραστό
1 κρεμμύδι σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ κούπα φετάκια από πράσινες και μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι
2
κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό
½ κουταλάκι τριμμένη φρέσκια ρίγανη
2 κουταλιές κάπαρη
2 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
250 γρ. τυρί χαλούμι σε φέτες
300 γρ. ντοματάκια φρέσκα κομμένα σε κύβους
4 κουταλιές λάδι χτυπημένο με 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάλτε το κους κους σε μικρή κατσαρόλα,
ραντίστε το με 1 κουταλιά λάδι, αλατοπιπερώστε το και ρίξτε το καυτό νερό.
Καλύψτε κι αφήστε το να σταθεί, ώσπου να το απορροφήσει.
Σ’ ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρετε το
κρεμμύδι και το σκόρδο στο υπόλοιπο λάδι, ώσπου να ροδίσει ελαφρά. Προσθέστε τις
ελιές, αλάτι και πιπέρι και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1 με 2 λεπτά ακόμη. Ρίξτε
κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά το κους κους, το δυόσμο, τη ρίγανη και τη κάπαρη.
Κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά.
Κλείστε τις φέτες πιπεριάς, το χαλούμι και
τα ντοματάκια σε σχάρα, αλείψτε τα με λίγο λάδι και ψήστε τα στο γκριλ ή στα
κάρβουνα. Μοιράστε το κους κους σε τέσσερα πιάτα και καλύψτε το με τα ψητά
λαχανικά και το τυρί. Περιχύστε το με το λαδολέμονο και σερβιρίστε το, όσο το
χαλούμι είναι ακόμη ζεστό. |