Αρχική Σελίδα

Αναζήτηση

Επικοινωνία
 

Κατηγορίες

 

 Συνεντεύξεις

 Editorial

 Μαγειρική

 Συμβουλές Ομορφιάς

 Υγεία - Fitness

 Μόδα

 Γάμος

 Προτάσεις

 Χιούμορ

 

Τελευταία Άρθρα

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Παιδική παχυσαρκία

Φρούτα του καλοκαιριού και οι θετικές επιδράσεις τους

Συνέντευξη : Ροφαέλα Έλενα

Πώς να διαμορφώσετε τον κήπο σας.

Επανάσταση στους σκελετούς γυαλιών

Στόχος…..ένα φυσιολογικό αδυνάτισμα…!

www.gamosxanthi.gr - Προτάσεις για ένα ονειρεμένο γάμο από το πρώτο site στοχευμένο ειδικά για μελλόνυμφους.

Τα οφέλη από τη συστηματική καθημερινή σωματική άσκηση.

Συνέντευξη : Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου «Οι γυναίκες πρέπει να τολμούν»

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη : Ροφαέλα Έλενα

Συνέντευξη : Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου «Οι γυναίκες πρέπει να τολμούν»

Συνέντευξη: Μαρία Πούλιου

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη :

Μαρία Πούλιου

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι απαιτήσεις που αυτός επιβάλλει έχει ήδη καταστήσει σύνηθες φαινόμενο για μια γυναίκα να εργάζεται. Τι γίνεται όμως όταν δεν εργάζεται απλώς αλλά κρατάει τις τύχες ενός εργοστασίου Μαρμάρων; Βρήκαμε στην κα Μαρία Πούλιου στο γραφείο της και πήραμε τις απαντήσεις.

Ποίες είναι οι δραστηριότητες της εταιρίας σας;

Η επιχείρησή μας ασχολείται εδώ και χρόνια με την επεξεργασία μαρμάρων και γρανιτών στην ντόπια αγορά ενώ τα τελευταία χρόνια με το εργοστάσιο εξάγουμε και σε χώρες όπως η Κύπρος και η Αμερική κυρίως το λευκό μάρμαρο Θάσου.

Αυτό είναι το κυρίως αντικείμενό. Ασχολείστε περισσότερο με πωλήσεις χονδρικής.

Ναι αυτό ακριβώς. Ασχολούμαστε πλέον κυρίως με πωλήσεις χοντρικής αλλά και οι λιανικές πωλήσεις είναι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των πωλήσεων και πολύ χρήσιμο για την επιχείρηση για την ντόπια αγορά.

Από πότε έχετε αναλάβει την θέση στην οποία βρίσκεστε.

Είμαι διευθύνων σύμβουλος στην οικογενειακή μας επιχείρηση εδώ και 12 χρόνια. Ξεκίνησα με τον πατέρα μου από μια μάντρα που είχαμε αργότερα ξεκινήσαμε το εργοστάσιο όπου βρισκόμαστε σήμερα ενώ στο μεσοδιάστημα προστέθηκε και ο αδερφός μου στην επιχείρηση ως υπεύθυνος στο κομμάτι της παραγωγής.

Το ήθελες από την αρχή ή προέκυψε.

Είχα μεγάλη αγάπη στον αθλητισμό από το σχολείο ακόμα και ο νους μου τότε ήταν να γίνω γυμνάστρια. Το εργοστάσιο δεν το σκεφτόμουν τόσο πολύ όμως τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως τα υπολόγιζα γιατί την χρονιά που ήμουν προετοιμασμένη για να δώσω εξετάσεις χρειάστηκε να μείνω στη δουλειά. Έπρεπε να βοηθήσω την οικογένεια και την επιχείρηση και γι’ αυτό επέλεξα να μείνω εδώ.

Δεν είναι ότι δεν το αγαπούσα. Το αγαπούσα αλλά τότε η αγάπη μου ήταν τόσο μεγάλη για τον αθλητισμό και η όλη μου προετοιμασία ήταν να γίνω γυμνάστρια. Όμως ήταν ακριβώς εκείνη η χρονιά που έπρεπε να μείνω στη δουλειά και συνεπώς έμεινα πίσω.

Ο αθλητισμός τι μορφή είχε;

Ασχολήθηκα με διάφορα αθλήματα αλλά κυρίως με το στίβο και το ακόντιο. Έπαιξα και ποδόσφαιρο και βόλεϊ κάποια στιγμή αλλά κυρίως με το ακόντιο. Έκανα συστηματικές προπονήσεις και έχω κατέβει και σε επίσημους αγώνες.

Το μετάνιωσες που τα άφησες όλα αυτά; Νιώθεις κάποια πικρία γι’ αυτό;
Όχι. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη δουλειά αυτή. Μου έχει προσφέρει τόσα πράγματα που πλέον θεωρώ ότι ήταν η σωστή επιλογή και αισθάνομαι πολύ καλά. Είναι τόσο καλά που δεν ξέρω αν θα ήμουν το ίδιο ευτυχισμένη αν είχα ακολουθήσει το δρόμο του αθλητισμού.

Ποίες είναι οι δυσκολίες για μια γυναίκα, που μάλιστα είναι και μητέρα, να όταν εργάζεται σε μια τόσο υπεύθυνη και δύσκολη θέση;

Υπάρχουν δυσκολίες. Η κυριότερη είναι ότι δεν φτάνουν οι ώρες όμως όταν θέλεις μπορείς να αντεπεξέλθεις σε όλα. Πρώτα πρέπει να είμαι συγκεντρωμένη στη δουλειά μου γιατί από εδώ προέρχονται όλα τα υπόλοιπα. Η δουλειά όμως τελειώνει όταν φεύγω από το εργοστάσιο και φτάνω στο σπίτι.

Εκεί ξεκινάει ο άλλος τομέας της ζωής μου που με χαρά περιμένω κάθε μέρα. Να φροντίσω την οικογένειά μου. Να βρεθώ με τον άντρα μου και το παιδί μου να μαγειρέψω να κάνω τις δουλείες του σπιτιού. Μου αρέσει πολύ να τους προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ και τα κάνω όλα αυτά με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση.

Μου αρέσουν πολύ και η δουλειά μου και οι «υποχρεώσεις» μου στην οικογένεια. Απολαμβάνω τις ώρες στη δουλειά. Δεν σκέφτομαι ότι πρέπει να σηκωθώ το πρωί για να έρθω στο εργοστάσιο ταυτόχρονα όμως απολαμβάνω και τις στιγμές με την οικογένειά μου.

Προσωπική ζωή. Τα προλαβαίνετε όλα;

Σίγουρα τώρα με το παιδί δεν κάνω πράγματα που έκανα πριν όμως ήταν επιλογή μου. Ήταν επιλογή μου και να κάνω οικογένεια και το παιδί γι’ αυτό και δεν με πειράζει που πρέπει να κόψω πράγματα από την προσωπική μου ζωή. Παλαιότερα ασχολιόμουν περισσότερο και με την γυμναστική και με τον εαυτό μου (όχι ότι δεν το κάνω τώρα) αλλά όλα αυτά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Πως σας αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι υπόλοιπες εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεστε; Πόσο συνηθισμένο είναι μια γυναίκα να είναι σε μια τέτοια θέση.

Ειδικά στον τομέα των μαρμάρων είναι αρκετά ασυνήθιστο. Εμένα οι συνεργάτες μας από τις υπόλοιπες εταιρίες και από το εξωτερικό πιστεύω ότι με έχουν συνηθίσει τώρα πια μετά από τόσα χρόνια. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία που στηρίζεται στον αλληλοσεβασμό.

Σίγουρα στις αρχές που ήμουν και μικρότερη με έβλεπαν με κάποια επιφύλαξη όμως με τη δουλειά μου κατάφερα να κερδίσω τον σεβασμό τους και να με αντιμετωπίζουν πλέον ισότιμα.

Πιστεύω ότι μια γυναίκα μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα πράγματα σε μια τέτοια θέση. Είναι πιο κοινωνική πιο ευαίσθητη. Έχει μια διαφορετική οπτική γωνία. Ειδικά στον τομέα τον δικό μας που συχνά έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που με κόπο προσπαθούν να φτιάξουν ένα σπίτι προσπαθώ να προσφέρω πραγματικά το καλύτερο. Όχι μόνο να τον δω σαν πελάτη.

Στο εξωτερικό βέβαια τα πράγματα αλλάζουν. Εκ των πραγμάτων όλα τίθενται σε μια πιο επαγγελματική, άρα και πιο ψυχρή βάση.

Υπάρχουν στιγμές που θα προτιμούσατε να μην εργάζεστε ή να έχετε μια πιο «συμβατική» δουλειά;

Τώρα πια όχι. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να είναι στο σπίτι ή να κάνει μια πιο απλή δουλειά. Όχι ότι υποτιμώ τις γυναίκες που το κάνουν. Σε καμία περίπτωση. Και αυτές που μένουν σπίτι επιτελούν ένα πολύ σημαντικό σκοπό αλλά και αυτές που βοηθούν την οικογένειά τους μέσα από την εργασία τους.

Για μένα όμως θα ήταν δύσκολο να ζήσω σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Έχω συνηθίσει και μου αρέσει πολύ αυτός ο έντονος τρόπος. Μερικές φορές μένει μια ώρα κενή και ψάχνω να βρω τι να κάνω για να την γεμίσω.

Στιγμές χαλάρωσης. Ποίος είναι ο ιδανικός τρόπος χαλάρωσης;

Η οικογένειά μου. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να παίξω με την κόρη μου ή να βγω μια βόλτα με τον άντρα μου. Δεν ζητάω πολλά πράγματα. Σ’ αυτά που οι περισσότεροι θεωρούν λίγα είναι η πραγματική ευτυχία και εγώ την βρίσκω εκεί.

fuego

 

 

Κατασκευή & Υποστήριξη