Αρχική Σελίδα

Αναζήτηση

Επικοινωνία
 

Κατηγορίες

 

 Συνεντεύξεις

 Editorial

 Μαγειρική

 Συμβουλές Ομορφιάς

 Υγεία - Fitness

 Μόδα

 Γάμος

 Προτάσεις

 Χιούμορ

 

Τελευταία Άρθρα

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Παιδική παχυσαρκία

Φρούτα του καλοκαιριού και οι θετικές επιδράσεις τους

Συνέντευξη : Ροφαέλα Έλενα

Πώς να διαμορφώσετε τον κήπο σας.

Επανάσταση στους σκελετούς γυαλιών

Στόχος…..ένα φυσιολογικό αδυνάτισμα…!

www.gamosxanthi.gr - Προτάσεις για ένα ονειρεμένο γάμο από το πρώτο site στοχευμένο ειδικά για μελλόνυμφους.

Τα οφέλη από τη συστηματική καθημερινή σωματική άσκηση.

Συνέντευξη : Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου «Οι γυναίκες πρέπει να τολμούν»

Προτάσεις

Πώς να διαμορφώσετε τον κήπο σας.

www.gamosxanthi.gr - Προτάσεις για ένα ονειρεμένο γάμο από το πρώτο site στοχευμένο ειδικά για μελλόνυμφους.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ. Μετά τις Καλοκαιρινές διακοπές, ο ιδανικότερος καιρός για διακοπές για δύο !

Διακοσμητικά Βιτρώ ... η ιδανική συνύπαρξη γυαλιού και φωτός

Σκι στην Ελλάδα … μαγεία και άθληση

Προτάσεις

Τα Ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα είναι πλέον τόσο οργανωμένα
και εκσυγχρονισμένα, ώστε να συγκεντρώνουν ακόμα και ξένους σκιέρ. Αφήστε που είναι και πιο οικονομικά από τα Αλπικά και προσφέρουν στους λάτρεις τόσο του σκι όσο και του βουνού θαυμάσιες εμπειρίες από τη φύση. Πάμε να τα γνωρίσουμε αρχίζοντας από το ψηλότερο

Σκι στην Ελλάδα …
μαγεία και άθληση

Καϊμακτσαλάν (2.480 μ.)

Σταθερά ανερχόμενη, η «λευκή κορυφή» όπως μεταφράζεται το όνομά της, βρίσκεται πολύ κοντά στην Πέλλα. Διαθέτει 14 πίστες και 6 αναβατήρες και άφθονο χιόνι το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου. Είναι ιδανικό μέρος για όσους είναι πραγματικά παθιασμένοι με το σπορ του χιονιού.

χρήσιμα τηλέφωνα: Καϊμακτσαλάν 0381.0.82169

Παρνασσός (2.300 μ.)

Κάτι σαν να λέμε η κοσμική Μύκονος του χειμώνα. Το πιο πολυσύχναστο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας – στην ουσία πρόκειται για τρία ξεχωριστά κέντρα- σε απόσταση 24 χλμ. Από την Αράχοβα. Τα δύο πρώτα βρίσκονται στα Κελλάρια (1.950 μ.) και στο Φτερόλακκα (1.800 μ.), όπου λειτουργούν μια τηλεκαμπίνα, έξι εναέριοι και επτά συρόμενοι αναβατήρες και υπάρχουν 20 πίστες συνολικά για σκιέρ όλων των επιπέδων. Στη θέση Γεροντόβραχος (1.800 μ.) βρίσκεται το τρίτο κέντρο με τέσσερις πίστες κατάβασης και τρις συρόμενους αναβατήρες. Στο Γεροντόβραχο επίσης λειτουργεί πίστα και lift για παιδιά.

χρήσιμα τηλέφωνα: Κελλάρια – 2234.0.22695 & Φτερόλακκας – 2234.0.22373

Βασιλίτσα (2.240 μ.)

Στην καρδιά της Πίνδου και σε απόσταση 45 χλμ. από τα Γρεβενά βρίσκεται το πολύ καλό χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, με 12 πίστες, 2 εναέριους αναβατήρες, 1 συρόμενο και baby lift και φυσικά πανέμορφη θέα. Σε μικρή απόσταση υπάρχουν γραφικά ορεινά χωριά, όπως η Σμίξη, το Πολυνέρι, η Αλατόπετρα και η Σαμαρίνα, που αξίζει να επισκεφτείτε περπατώντας από φιδογυριστούς χιονισμένους δασικούς δρόμους.

χρήσιμα τηλέφωνα: Γρεβενά – 2462.0.84100

Χελμός (2.100 μ.)

Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Πελοποννήσου, ο «ανταγωνιστής» του Παρνασσού, βρίσκεται στη θέση Βαθιά Λάκκα και απέχει μόλις 14 χλμ. από τα Καλάβρυτα. Πρόκειται για ένα καινούριο και σύγχρονων απαιτήσεων κέντρο, που διαθέτει έξι πίστες, τρία ski lifts και ένα εναέριο αναβατήρα. Έχετε δυνατότητα για πολλά παιχνίδια χιονιού (π.χ. σνόουμπορτ) και αν ξεχάσατε τον εξοπλισμό σας μην ανησυχείτε θα βρείτε οπωσδήποτε καταστήματα ενοικιάσεως. Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται μέσα σε υπέροχη και πλούσια φύση. Μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας στα Καλάβρυτα και στη Ζαχλωρού και να επισκεφτείτε το μοναδικό σπήλαιο των Λιμνών.

χρήσιμα τηλέφωνα: Χελμός- 2692.0.22611

Βέρμιο (2.000 μ.)

Στο Βέρμιο βρίσκονται τα δυο μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα του Ελληνικού Βορρά, που περιμένουν να σας υποδεχτούν με κάτασπρες αγκαλιές. Το ένα βρίσκεται στο Σέλι, σε υψόμετρο 1.500 μ. και απέχει 24 χλμ. από τη Βέροια. Εκεί θα βρείτε δώδεκα πίστες κατάβασης όλων των κατηγοριών, δύο πίστες αντοχής και τρεις παιδικές, οκτώ αναβατήρες και ένα παιδικό lift. Το δεύτερο χιονοδρομικό κέντρο είναι στη θέση Τρία- Πέντε Πηγάδια (1.465-2.000 μ.) μόλις 17 χλμ. από τη Νάουσα. Διαθέτει τέσσερις πίστες, τρεις πίστες αντοχής, εφτά ski lifts και ένα εναέριο αναβατήρα. Εδώ υπάρχει μάλιστα και κανόνι τεχνητού χιονιού. Αυτή την εξόρμηση μπορείτε να την συνδυάσετε με εκδρομές στις πόλεις Βέροια, Νάουσα και Έδεσσα, με πολλά αξιοθέατα και ενδιαφέροντα.

χρήσιμα τηλέφωνα: Σέλι – 2331.0.49226 & Τρία-Πέντε Πηγάδια – 2332.0.44981

Βελούχι (1.840 μ.)

Στη θέση Διαβολότοπος του Τυμφρηστού, 12 χλμ. μόλις από το Καρπενήσι, βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα με ραγδαία κοσμοπολίτικη άνοδο. Λειτουργούν 2 πίστες κατάβασης, 3 συρόμενοι και 2 εναέριοι αναβατήρες. Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε το πανέμορφο σχεδόν Αλπικό, τοπίο της Ευρυτανίας: καταπράσινα βουνά γεμάτα δάση από έλατα, οξιές και πεύκα και γραφικά ορεινά χωριουδάκια.

χρήσιμα τηλέφωνα: Βελούχι – 2237.0.23506

Φαλακρό (1.720 μ.)

Μέσα σε ένα υπέροχο γεμάτο δάση τοπίο, αυτό το χιονοδρομικό με τις 4 πίστες και τους 4 συρόμενους αναβατήρες βρίσκεται 43 χλμ. από την πόλη της Δράμας και προσφέρει πολλές εναλλακτικές επιλογές οικολογικού τουρισμού.

χρήσιμα τηλέφωνα: Φαλακρό – 2522.0.41822

Πισοδέρι (1.650 μ.)

Μόλις 18 χλμ. από την όμορφη Φλώρινα και πολύ κοντά στις Πρέσπες και το Νυμφαίο βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Πισοδερίου ή Βίγλας στο βουνό Βίτσι. 5 πίστες και 5 αναβατήρες είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε το αγαπημένο σας σπορ.

χρήσιμα τηλέφωνα: Πισοδέρι – 2385.0.29939

Μαίναλο (1.600 μ.)

Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου βρίσκεται στην περιοχή Οροπέδιο Οστρακίνας, 30 χλμ. από την Τρίπολη και πολύ κοντά στη μαγευτική Βυτίνα, τη Δημητσάνα, στη Στεμνίτσα και τα άλλα γραφικά χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Έχει 5 πίστες και 3 lift. Δεν πρέπει όμως να είστε πολύ απαιτητικοί.

χρήσιμα τηλέφωνα: Μαίναλο – 2796.0.22227

Λαϊλιάς (1.600 μ.)

Μικρό κέντρο με 2 πίστες και 3 αναβατήρες, που βρίσκεται 25 χλμ. από τις Σέρρες. Προσφέρει όμως τη δυνατότητα να κάνετε νυχτερινό σκι και σνόουμπορτ.

χρήσιμα τηλέφωνα: Λαϊλιάς – 2321.0.53790

Μέτσοβο (1.350 μ.)

Δύο χιονοδρομικά κέντρα βρίσκονται στις πλαγιές τις Πίνδου: το ένα στη θέση Κρακόλι, 2 χλμ. από το Μέτσοβο, σε υψόμετρο 1.350 μ. με 2 πίστες, έναν εναέριο αναβατήρα και σύστημα τεχνητού χιονιού, και το δεύτερο στη θέση Πολιτσές-Προφήτης Ηλίας, 5 χλμ. από το Μέτσοβο, σε υψόμετρο 1.400 μ. με 4 πίστες, μία πίστα αντοχής και τρεις αναβατήρες.

χρήσιμα τηλέφωνα: Μέτσοβο – 2656.0.41095

Πήλιο (1.100 μ.)

Ένα από τα καλύτερα και παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος βρίσκεται στο βουνό των Κενταύρων. Σε απόσταση 27 χλμ. από το Βόλο, στην τοποθεσία Αγριόλευκες, το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει τρεις πίστες, μία πίστα αντοχής και μία παιδική καθώς και δύο αναβατήρες. Συνδυάστε την εκδρομή σας εκεί με βόλτες στα καταπράσινα και γραφικότατα χωριά που είναι σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του Πηλίου.

χρήσιμα τηλέφωνα: Πήλιο – 2421.0.29136

 

 

Κατασκευή & Υποστήριξη