Μους σοκολάτας
Υλικά:
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά ανάλατο βούτυρο
4 αυγά, χώρια τα ασπράδια από τους κρόκους
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
σαντιγί για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τεμαχίζετε τη σοκολάτα και τη βάζετε μαζί
με το βούτυρο σ’ ένα μπολ ή σαλατιέρα. Τα ζεσταίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία
(defrost) για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τα μια με δυο φορές, μέχρι να λιώσουν.
Χτυπάτε μέσα με το σύρμα τους κρόκους των αυγών και το στιγμιαίο καφέ.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφικτή μαρέγκα.
Χτυπάτε μέσα το 1/3 του μίγματος της σοκολάτας και ύστερα ενσωματώνετε στο
υπόλοιπο, αναμιγνύοντας απαλά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω,
χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κουτάλι.
Βάζετε τη μους στο ψυγείο για να κρυώσει καλά και τη σερβίρετε – αν θέλετε -
με ροζέτες σαντιγί. |