Αρχική Σελίδα

Αναζήτηση

Επικοινωνία
 

Κατηγορίες

 

 Συνεντεύξεις

 Editorial

 Μαγειρική

 Συμβουλές Ομορφιάς

 Υγεία - Fitness

 Μόδα

 Γάμος

 Προτάσεις

 Χιούμορ

 

Τελευταία Άρθρα

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Παιδική παχυσαρκία

Φρούτα του καλοκαιριού και οι θετικές επιδράσεις τους

Συνέντευξη : Ροφαέλα Έλενα

Πώς να διαμορφώσετε τον κήπο σας.

Επανάσταση στους σκελετούς γυαλιών

Στόχος…..ένα φυσιολογικό αδυνάτισμα…!

www.gamosxanthi.gr - Προτάσεις για ένα ονειρεμένο γάμο από το πρώτο site στοχευμένο ειδικά για μελλόνυμφους.

Τα οφέλη από τη συστηματική καθημερινή σωματική άσκηση.

Συνέντευξη : Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου «Οι γυναίκες πρέπει να τολμούν»

Υγεία - Fitness

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Παιδική παχυσαρκία

Φρούτα του καλοκαιριού και οι θετικές επιδράσεις τους

Στόχος…..ένα φυσιολογικό αδυνάτισμα…!

Τα Ναι και τα Όχι της σωστής διατροφής

Υγεία - Fitness

Γυναικείος Οργασμός.
Όσα θέλετε να μάθετε.

από τον Ψυχολόγο κ. Γ.Βυνάκο,
Δ/ντή του τμήματος Σεξοθεραπείας
του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Τι είναι τελικά ο γυναικείος οργασμός;
Ο οργασμός στη γυναίκα είναι ένα αντανακλαστικό που ξεκινάει από τον εγκέφαλο και καταλήγει στα γεννητικά της όργανα. Οτι έχει να κάνει, πρακτικά με τον οργασμό στη γυναίκα, εντοπίζεται εξωτερικά και στο πρώτο τρίτο του κόλπου. Βασικό ρόλο στον οργασμό της γυναίκας παίζει η κλειτορίδα. Ο οργασμός στη γυναίκα είναι πάντα ο ερεθισμός της κλειτορίδας που μεταφέρεται στο πρώτο τρίτο του κόλπου, όπου υπάρχουν οι μύες του περινέου, η σύσπαση των οποίων έχει αποτέλεσμα την αίσθηση οργασμού στη γυναίκα.

Ποιά η διαφορά του κλειτοριδικού με τον κολπικό οργασμό;
Κατ' αρχάς κάθε γυναίκα έχει την προσωπική της οργασμική έκφραση. Λέμε κλειτοριδικό οργασμό, τον οργασμό που προέρχεται από τον άμεσο ερεθισμό της κλειτορίδας και κολπικό τον οργασμό που προέρχεται από τον έμμεσο ερεθισμό της κλειτορίδας. Αυτός ο έμμεσος ερεθισμός της προκαλείται κατά την διάρκεια της συνουσίας, από τις παλίνδρομες κινήσεις του πέους στον κόλπο, που έχει σαν αποτέλεσμα την ρυθμική κίνηση και ερεθισμό των εξωτερικών τοιχωμάτων του κόλπου και της κλειτορίδας, όπως επίσης προκαλείται και από την τριβή της κλειτορίδας επάνω στην ηβική σύμφυση του άντρα κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

Τι άλλο βοηθά τη γυναίκα να φθάσει σε οργασμό;
Σίγουρα όσο λιγότερο "σφιγμένη" είναι η γυναίκα κατά το ερωτικό παιχνίδι, όσο περισσότερο αφήνεται να νοιώσει και να εκφράσει τη σεξουαλικότητά της, χωρίς αναστολές, όσο καλύτερη είναι η διέγερσή της και ο ερεθισμός της, τόσο πιο εύκολα γίνεται η οργασμική της κορύφωση. Η ένταση, η διάρκεια, η "ποσότητα" διέγερσης και ερεθισμού, που χρειάζεται η γυναίκα για να φθάσει σε οργασμό διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, αλλά και από συνθήκες ή δεδομένα που κάνει έρωτα η ίδια η γυναίκα. Δηλαδή η υπάρχουσα ψυχική επαφή, η ερωτική διάθεση, τα καθημερινά προβλήματα ή σχέσης, η ερωτική συμπεριφορά του συντρόφου, οι φόβοι, οι ενοχές, οι αναστολές, η σωματική υγεία κ.λ.π.

Πως μπορεί να καταλάβει μια γυναίκα αν αυτό που αισθάνεται είναι οργασμός ή όχι;
Οταν μια γυναίκα προσπαθεί να μας περιγράψει αυτό που αισθάνεται, ρωτώντας αν είναι οργασμός ή όχι, συνήθως δεν είναι. Πρόκειται μάλλον για προοργασμική φάση. Μια γυναίκα που θα κάνει οργασμό, θα καταλάβει αν αυτό ήταν όντως οργασμός.

Μια γυναίκα που έχει οργασμό κλειτοριδικά αλλά δεν κατορθώνει κολπικά, έχει πρόβλημα;
Πολλές γυναίκες δεν έχουν οργασμό κατά την διάρκεια της παραμονής του πέους στον κόλπο, αλλά έχουν με άλλους τρόπους [χέρι, στόμα του συντρόφου, σφίξιμο των μηρών κ.λ.π.] όπου υπάρχει πιο άμεσος και έντονος ερεθισμός της κλειτορίδας. Κανένα πρόβλημα. Μια γυναίκα με κλειτοριδικό οργασμό μπορεί να έχει μια απόλυτα ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Είναι οργασμική. Σημασία έχει να έχει οργασμό. Δεν έχει σημασία η θέση, η στάση, ο τρόπος που επιτυγχάνεται.

Τι θα συμβουλεύατε μια γυναίκα, ένα ζευγάρι;
Πρώτον: Βασικό είναι η γυναίκα να αγαπήσει το σώμα της, να μπορεί η ίδια να το ακουμπήσει και να οδηγήσει το χάδι και το χέρι του άντρα στο πώς εκείνη θέλει [π.χ. το χάδι στην κλειτορίδα της].
Δεύτερον: Να μην ψάχνετε τον τύπο ή τη φυσιολογικότητα του οργασμού της. Κάθε γυναίκα έχει τον δικό της τρόπο που φθάνει σε οργασμό, έχει την προσωπική της οργασμική έκφραση και κορύφωση. Φυσιολογικός είναι ο δικός της οργασμός, ο προσωπικός.
Τρίτον: Προσοχή και στον άντρα, που συχνά είναι εκείνος που παγιδεύεται στον τύπο οργασμού της συντρόφου του, μεταδίδοντας το άγχος του. Ενα άγχος που μερικές φορές κρύβει μια αγωνία για τον ανδρισμό του, για το μήπως φταίει το...μέγεθος του πέους του και η ικανότητά του να ικανοποιήσει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

fuego

 

 

Κατασκευή & Υποστήριξη